HTML

Manual a konyhához

Megpróbálom itt összegyűjteni azokat a recepteket, praktikákat, amik nekem beváltak és amik segítségével lerövidíthetem a konyhában és a házimunkával töltött időt.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Zöldborsós, répás husi

2011.06.20. 14:04 [su]

Hozzávalók:
0,5kg hús
0,5kg zoldborsó
1db   répa
1db   leveskocka
1ek   liszt
olaj
vegeta

Elkészítés:
Fogom a húst, ha rostosabb akkor kiklopfolom, vegetával megszóroma szeleteket, lisztben megforgatom, olajban kicsit kisütöm. (Nem egyszerre rakom bele az összeset, hanem kettesével hármasával, ahogy adja magát.) Nem kell teljesen átsütni, csak, hogy legyen egy kis színe.
A serpenyőből kitörlöm a felesleges lisztes olajat, majd beleteszem a zöldségeket, sárgarépát, zöldborsót. (Itt öntöttem a zöldség alá egy kis olajat, de akár ki is lehetett volna hagyni)
Picit átmelegítem a zöldségeket, majd rámorzsolok egy leveskockát, és felöntöm vízzel.
A víz mennyisége nagyban függ a hús sülési/főlési idejétől. Kb 0,5l vizet öntöttem alá. Ez picit soknak tűnt.
Visszateszem a zöldségek közé a húst, és fedő alatt időnként megkavargatva puhára párolom. 

A lisztben megforgatástól kicsit besűrűsödik a "szaftja". 
Tetszőleges köretet a párolódás ideje alatt el lehet készíteni. 

 Az egész művelet mosogatással együtt kb 45perc.

Szólj hozzá!

Címkék: recept feltét főétel 45 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://man-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr413000244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása