Hozzávalók:
0,5kg hús
0,5kg zoldborsó
1db répa
1db leveskocka
1ek liszt
olaj
vegeta
só
Elkészítés:
Fogom a húst, ha rostosabb akkor kiklopfolom, vegetával megszóroma szeleteket, lisztben megforgatom, olajban kicsit kisütöm. (Nem egyszerre rakom bele az összeset, hanem kettesével hármasával, ahogy adja magát.) Nem kell teljesen átsütni, csak, hogy legyen egy kis színe.
A serpenyőből kitörlöm a felesleges lisztes olajat, majd beleteszem a zöldségeket, sárgarépát, zöldborsót. (Itt öntöttem a zöldség alá egy kis olajat, de akár ki is lehetett volna hagyni)
Picit átmelegítem a zöldségeket, majd rámorzsolok egy leveskockát, és felöntöm vízzel.
A víz mennyisége nagyban függ a hús sülési/főlési idejétől. Kb 0,5l vizet öntöttem alá. Ez picit soknak tűnt.
Visszateszem a zöldségek közé a húst, és fedő alatt időnként megkavargatva puhára párolom.
A lisztben megforgatástól kicsit besűrűsödik a "szaftja".
Tetszőleges köretet a párolódás ideje alatt el lehet készíteni.
Az egész művelet mosogatással együtt kb 45perc.